-Atatürk'ün maaşı...


-Sadece bir belge bile Atatürk’e neden saygı duymamız gerektiğini de
başka şeylere gerek duymadan çok güzel anlatıyor. Tabii anlayana…

Ankara – 10.11.2018 – Hep söylerim, bir ülkeyi kuranla mücadele etmek beyhude bir iştir. Zaman bazılarına acı bir şekilde göstermiştir ki kurucularla uğraşmanın kimseye faydası yoktur.
Şunu herkes kabul etmelidir: Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi kuran büyük bir liderdir. Cumhuriyetin en büyük değerlerinden biridir.
Bunları bilip de bugün çıkıp “keşke Yunan kazansaydı” diyenler büyük ihanet içindedir. Yıkılmış, işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış bir ülkede, bitkin bir halkı ayağa kaldırmış, bağımsızlığı sağlamış bir adam, kesinlikle büyüktür.
Hiç kimse Büyük Atatürk'ü sevmek zorunda değildir ama herkes saygılı olmak zorundadır.
Sadece bir belge bile Atatürk’e neden saygı duymamız gerektiğini de başka şeylere gerek duymadan çok güzel anlatıyor. Tabii anlayana…
Belgeyi bir arkadaşım paylaştı. Ne acayip bir iş değil mi? 28 yıl 3 ay 29 gün fiili hizmet, 13 yıl savaş, 13 gününü takvim farkından kessinler, sonra 3 ay 16 gününü silsinler ve 41 yıl üzerinden 402 lira 56 kuruş maaş al.
İşin ilginci, Cumhur Reisliği ve Mebusluk maaşı da emekli maaşının tam yarısı 201 lira 28 kuruş olsun.
Şimdi şunu sormak lazım... Bu durumda olanlar bir gününden vazgeçerler mi? Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı aylığı emekli maaşının yarısı olur mu? Bir düşünün? Ülke her açıdan kötüye gitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

-Dolardaki artışın ekonomiye etkisi...

-Krizler ekonomisi-1994 krizi

-Dolar sevdası hiç geçmiyor…

-Yalnızlık

-Güçlü bir ekonomi için ne yapmalı?