-Resmi Gazete-Sayı 31162-21.06.2020


-Resmi Gazete-Sayı 31162-21.06.2020
-Sivas Altınyayla Ovası yeraltı suyu işletme sahası ilan edildi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi (YAS) Başkanlığı, harita ile belirlenen alanı, Sivas alt havzası Altınyayla Ovası Yeraltı Suyu İşletme Sahası olarak tespit edildi.
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan ilana göre, sahanın yeraltı suyu işletme rezervi yıllık 32,6 hm3 (hektometreküp) düzeyinde bulunuyor. Rezerv, metreküp olarak yıllık 32 milyon 600 metreküp düzeyine ulaşıyor.
167 sayılı Yeraltı Suları Hakkındaki Kanun ve Yeraltı Suları Tüzüğü hükümleri gereği, sahada 10 metreden derin açılacak her türlü kuyu, tünel ve benzeri kazılar için belge alınması gerekiyor.
Sulama teşkilatlarının (kooperatif, birlik ve benzeri) sulama sahası sınırları içinde, sulama teşkilatları dışındaki gerçek veya tüzel kişilere sulama gayesiyle su tahsisi yapılamayacak.
Tahsislerde emniyetli yeraltı suyu işletme rezervine erişildiğinde, sahada 10 metreden daha derin kuyu, tünel, galeri veya her türlü yeraltı suyuna ilişkin su alma yapısının inşaasına izin verilmeyecek ve yeraltı suyu tahsisi yapılmayacak.
İşletme sahası ilanı Tarım ve Orman Bakanlığının onayı ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

-Dolardaki artışın ekonomiye etkisi...

-Krizler ekonomisi-1994 krizi

-Dolar sevdası hiç geçmiyor…

-Yalnızlık

-Güçlü bir ekonomi için ne yapmalı?